Hverdagen i England

I am settling in well. Haha, tror man kan si det på den måten. Det jeg mener er at jeg har det veldig bra. Jeg har vært på skolen hver dag siden tirsdag, og dagene har gått i ett siden. Ian kjører oss til og fra skolen, og når vi kommer hjem har vi lekser å gjøre. Vi skal egentlig ta buss til skolen, men vi har ikke funnet ut av det enda. Halve skolen er helt ny, og de er fortsatt ikke ferdige med å bygge på den. Det er en gammel del og en ny del, men vi Sixth formere får være i den nye delen. Vi har et Common Room og et Study Room. De fagene jeg tar er matte, kjemi, psykologi og musikk. Jeg fikk ordna dette i dag. Egentlig starta jeg med å ta fysikk i stedet for psykologi og musikk. Fysikk var langt i fra så vanskelig som jeg hadde trodd det skulle være. Jeg hadde bare ikke lyst å ta det lenger, etter at jeg fant ut at jeg egentlig ikke trenger å ta det. Så på mandag har jeg musikkaudition! Jeg skal spille et pianostykke for lærerne sånn at de ser hva jeg kan. skummelt. Og jeg har fått meg venner. :-)))) Jeg har det altså veldig bra. Og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med folk.

Aldri før har jeg hatt så god tid på morgenen! Jeg står opp en time før jeg må gå på skolen. Hver dag står jeg opp for å spise toast og drikke en kopp te. Det er veldig fint. Drikker forresten sikkert fem kopper te hver dag. Jeg har også en del lekser å gjøre. Jeg syns vi får nye lekser hver dag, og jeg føler aldri at jeg blir ferdig i et fag. (U)heldigvis for meg at jeg ikke stresser så mye med leksene. Men vi får deadlines så jeg skal nok klare å få gjort leksene innen fristen. Denne helga skal jeg på noe som heter Firerunners. Det er et kristent opplegg/møte i Norwich for ungdom. Tror det blir veldig bra. Hilser så mye til alle der hjemme<3

St. Cathrine of Sudbury

Cathrine er ikke en sankt. Men hun er veldig kul og hun bor i Sudbury. I går tok jeg bussen i en og en halv time for å komme til Sudbury og for å møte Cathrine igjen. Jeg sov der i natt, og jeg har hatt det fantastisk! Familien hennes er kjempesnill og huset er kjempefint. Vi lagde cupcakes og så starten på tre forskjellige filmer og hadde det bare veldig gøy. 

Rocky Road cupcakes. De var knallgode og skikkelig søte og helt sikkert stappfulle av sukker. På morgenen tok vi bussen inn til Sudbury (Cathrine bor forresten ikke egentlig i Sudbury, men i en liten landsby rett utenfor) for å fikse neglene våre på denne salongen!Det var litt skummelt. Mens vi satt på den ene siden av disken og snakket på norsk, satt de på den siden å snakket kinesisk eller noe mens de jobbet med neglene våre. Men det var veldig gøy. Etter det gikk vi til en matplass og spiste mat. Heldig for meg at Cathrine også er glad i mat. Det siste bildet er fra resturanten. Måtte vise fram neglene mine på en diskré måte. Maten var veldig godt. Denne sleep-overen har vært en suksess og jeg har hatt det helt utrolig bra. Det var fint å snakke norsk og fint å være sammen med en super jente. 

JEG SKAL FORRESTEN BEGYNNE PÅ SKOLEN PÅ MANDAG. :-))))):-))) Og når Cathrine blogger skal jeg stjele bildene hennes så det blir litt bloggkvalitet over dette innlegget også. Klem

Min kjærlighet for Norwich og bøker

I dag har jeg vært i Norwich, igjen! Norwich er en super by. Ikke for stor, ikke for liten, alle favorittbutikkene er der og kinoen er billig. Jeg, Josi og Steven dro dit med en gang vi hadde stått opp. Jeg vet hvor de forskjellige tingene der er nå, så jeg går meg ikke vill! Jeg kjøpte meg et par jeans på Zara. Det meste er billigere her. I alle fall i forhold til Norge. :-)

I går syklet jeg inn til Thetford for å svømme i svømmehallen. Det tar rundt 40 min å sykle dit, så når vi får skoleplass så tar vi bussen dit. Svømmehallen og treningssenteret ligger rett ved skolen. Og VI HAR IKKE FÅTT SKOLEPLASS ENDA. Det er litt dumt og jeg er litt redd for å henge langt etter. Spesielt fordi de sier det er så høyt nivå her i England. Men det som er værst er at jeg ikke blir kjent med noen av ungdommene som bor her. Jeg kjeder meg.

Dette blir et litt baklengs innlegg, men her kommer søndag. På søndag dro vi til kirka. Det var like bra som alltid. Etter kirka tok jeg bussen alene inn til Norwich, der jeg møtte Gisela! Gisela er svensk, og vi ble kjent på soft landing campen. Det var kjempefint å møte henne igjen. Vi gikk rundt i butikker og ble bare kjent med byen. Alle butikker er forresten åpne på søndager her! hurra. Da vi hadde shoppet ferdig tok vi med oss de rareste klærne vi så, og prøvde de på. Det var kjempegøy. Og klærne var ikke så ille som de så ut som i butikken! Ellers har jeg lest ut boka mi, Divergent, og begynt på en ny! Det er ikke så mye å gjøre her, jeg bor jo på landet. Så lesing er en fin ting. Bokbutikken her er også stappet med bøker jeg har lyst å lese! Jeg har fått mail fra Explorius i Norge, og de sier det bare er et spørsmål om tid før vi får invitasjon til å komme på skolen. Håper det skjer akkurat nå. Klem til alle der hjemme <3

"It's quite cold in Norway, isn't it?" they ask

I dag dro vi til Wymondham fordi det var en spesiell anledning. En Youth Bus ble åpnet av borgermesteren! The Youth Bus er et prosjekt drevet av et par fra kirka. Jeg tok ikke bilde av bussen, men det er en toetasjes blå buss, med bord og stoler  og flere rom inni. Den står midt i Wymondham hver fredag for å gi ungdommer en plass å være på kvelden. Det er et veldig bra prosjekt! Jeg tenker å dra dit noen ganger. Siden jeg ikke har begynt på skolen har jeg ikke blitt kjent med så mange ungdommer enda, og det er skikkelig kjedeliiiig. Jeg GLEDER meg til skolen starter. Syns Xplore har vært utrolig trege på dette punktet... Bortsett fra å dra til Wymondham i dag, dro familien til svømmehallen. Jeg var ikke i humør i dag. Litt småirritert og trett. Så jeg gikk heller en tur ned til byen alene. Det er ikke en så veldig stor by, og siden jeg har vært der tre ganger nå tror jeg at jeg har vært innom alle butikkene. Nesten i alle fall. Jeg kjøpte meg to nye bøker som jeg gleder meg til å lese! Det har vært en fin dag. :-)Har det veldig bra her. Sint på Xplore som ikke har fikset skole til meg enda. 

På onsdag dro vi en tur til Norwich Castle. Det var veldig kult. Midt i byen står fortsatt den bygningen som tidligere har blitt brukt til både slott og fengsel. Det var litt museum, litt kunstutstilling og litt vitenskapssenter. Bortsett fra disse turene har jeg for det meste vært hjemme. Lest mer i boka mi, spilt piano og sett på film, oog vært sammen med alle familiemedlemmene. Det er nesten aldri stille i dette huset. Vi har også en fin vei bak huset. Jeg tenker å jogge hele runden slik at jeg starter og slutter bak huset, men løypa er ganske lang så jeg får trene meg opp til det! Og det er vel lurt at jeg jogger den løypa, for vi blir stappet med mat her. Tommel opp. Skulle bare ønske jeg hadde sats-senteret fra Tromsø med meg hit. Jeg såforresten noen ungdommer fra skolen da jeg var i byen. Guttene gikk i dress og slips, og jentene gikk i skjørt og skjorte, så jeg regner med det er en slags dress code på skolen. Business clothes. Jeg er spent på å få vite alt om skolen nå! 

Wells Next to the Sea

Søndag igjen, og nå har jeg vært her i 8 dager. Det har vært 8 supre dager, og jeg føler meg allerede som en del av familien. Vi dro til kirka i dag også, der jeg ble kjent med to andre syttenåringer. De går desverre ikke på skolen min. Eller, jeg har ikke fått skole enda, uheldigvis, så jeg vet ikke. Jeg håper jeg får skole i morgen, slik at jeg kan dra på skolen på tirsdag! Bortsett fra kirka har jeg vært på tesco og kjøpt meg en sitronte, slik at hver gang noen spør: Would you like a drink? så kan jeg svare jatakk til en kopp te med flavour. :-) 

På fredag dro vi inn til Thetford town en tur, bare for å se oss rundt. Vi dro på et lite museum de har her, som drives av frivillige, og gikk innom diverse butikker. Det er ikke så veldig stort her, men byen er veldig koselig. Jeg fikk også ordnet meg et kort på biblioteket. Hurra. 

Her er altså byen min<3 Med mange koselige kafeer og New Look.

 

På lørdag kjørte vi til stranda. Byen vi dro til heter Wells Next to the Sea.

Byen er kjempefin og det er en lang pier fra stranda og inn til byen. Rett over byen var det overskyet og småregn, men skyene gikk bort ganske fort.

Vi spiste lunsj på en Fish n' Chips-sjappe i denne gata. 

Deretter gikk vi fra byen og til stranda.

Sjøen er så langt borte at den ikke synes.

Langs hele stranda var det små strandhus som disse som man kunne leie.Vi bygde sandslott og prøvde ut de nyinnkjøpte dragene. Det var en veldig fin dag på stranda, og jeg koste meg masse. Familien er fortsatt kjempesnill, og jeg føler meg veldig heldig som har kommet hit. England er fantastisk. Jeg er fortsatt så fasinert over alle de vakre bygningene og plassene. Alle husene er bygd i mur og står tett i tett. Jeg har lært meg å snakke på en litt mer britisk måte. Det er gøy!

See you in a bit<3

Lacy days

Det er sommer her, så i dag har jeg gått i shorts hele dagen. Dagen i går var like varm. Jeg vet forsatt ikke hvilken skole jeg skal gå på, så for tiden har vi fortsatt ferie. Det er deilig, og dagene går med til å gjøre ingenting. Vi har spilt masse kort, spist mat, irritert oss over alle fluene som flyr rundt og jeg har lest i boka mi, Divergent. Det er som å være på hytta. Veldig koselig med andre ord.<3 

Her er rommet til meg og Josi. 

Her er Thetford Forest. Vi dro dit på mandag, og det er kjempefint der. Rundt parken er det mange morsomme ting å gjøre for barna.

Her er et bilde fra kjøpesenteret i Norwich som vi besøkte på tirsdag. Veldig stort og veldig fint! Hit har jeg tenkt meg flere ganger. 

Norwich uttales forresten Noritch. Noe jeg syns er kjemperart. Og Wymondham uttales Windn. Makes no sence to me. Thetford uttales Fetford av noen, og når klokken er halv elve, sier de half ten. Jeg trives fortsatt veldig godt. Håper vi får vite hvilken skole vi skal gå på snart, da jeg tror den egentlig skulle begynt i dag. Det har også blitt mer komfortabelt å snakke engelsk hele tiden, samtidig som jeg blir bedre kjent med alle i familien. :-) cheers

Soft Landing Camp og første møte med vertsfamilien

Hei! Jeg har det kjempebra!! :) 

I dag, søndag 1. september, dro jeg til kirka med Kelly, Ian, Lauren, Ethan and Hayden. Kirka var utrolig lik Frimisjonen i Tromsø. Det som var annerledes her var at pastoren hoppet mens han snakket, det var litt færre folk og alle fikk english breakfast tea etter gudstjenesten. Det var skikkelig bra, og jeg fikk hilse på mange flotte mennesker. Slik som i Frimisjonen - mange barn og snille voksne. :) Pastoren heter Barry og han hadde en veldig bra tale. Ian og Kelly har forresten kjøpt oss hver vår vekkerklokke, men den tikker noe så alvorlig at jeg ikke får sove. Må nok ta ut batteriene. Jeg har lånt alle bildene fra Cathrine (http://cathrinegaarden.blogg.no/), Cecilie og facebookpagen til Xplore UK. Nå skal jeg skrive om den siste uka, så jeg tar en dag om gangen.

Onsdag

Etter å ha sagt hadet til alle tok jeg flyet fra Tromsø til Trondheim og ble hentet der av farmor og farfar. Tante Silje kom på besøk og vi spiste spagetti. Jeg plukket bringebær i hagen <3<3 og spiste meg stappmett (som vanlig hos farmor). Det var skikkelig koselig!

Torsdag

Farmor vekte meg kl. 04.00. Så kjørte farfar meg til flyplassen, der jeg møtte Cathrine på gaten. Vi tok flyet sammen til Oslo kl. 06.10. Der sprang vi til gaten og møtte de andre. Vi ankom London kl. 09.05 lokal tid. Der var det bare så vidt vi kom oss over the Border, fordi vi ikke var 18 eller fordi vi ikke visste hvilken skole vi skulle gå på. Men vi kom oss over! Og så møtte vi Henry som er kontaktpersonen, alle de andre fra skandinavia, og gikk en snartur på Marks & Spencer (<33). Etter det møtte vi alle tyskerne, og jeg ble kjent med Josi, min tyske vertssøster. Vi måtte vente på flyplassen i 4 timer, men tilslutt kom bussen som tok oss til Great Finborough der Soft Landing Campen skulle være. Det var skikkelig fint der! Vi bodde på en boarding school, veldig lik den i Wild Child filmen. Med en stor gresslette foran huset som lignet på et slott. Vi hadde stafett som var skikkelig slitsom og gym. Laget mitt vant forresten! Jeg lå på rom med Cathrine, Cecilie, Gisela(svensk), Josi, Joula og Fabien(3 tyskere). Alle kjempehyggelige!


Fredag

Vi dro til Cambridge etter frokost i selskap med hundre milioner veps. Cambridge var fantastisk. Vi tok noen elvebåter og hadde to timer på oss til å shoppe. Rakk så vidt innom Primark som lå et stykke unna, og kjøpte nødvendige ting på en gigantisk Boots butikk som var litt lik Coop Obs. Jeg og Lisa kjøpte oss lunsj på Poundland, haha en butikk der alt koster 1 pund. På campen fikk vi dessert og potetgull  til hvert eneste måltid. Lørdag 

Vi ble hentet av vertsfamiliene våre etter at  vi hadde sagt hadet til alle de nye vennene, og pakket koffertene. Ian og Kelly kom å hentet meg og Josi i en stor minibuss. Det har vært en gammel skolebuss. De tre minste barna var også med. Familien er super! Alle er skikkelig hyggelig og imøtekommende. Huset er også fantastisk! Kjempestort og pent, med teppegulv i nesten alle rom. De har en katt og en hund. Maten her er helt annerledes, og vi blir spurt hele tiden om vi vil ha te. De spiser loff til frokost og lunsj, potetgull til middag og dessert. Ian og Kelly lager maten hver dag og de lager all maten til oss. Til og med brødskive med peanøttsmør. Vi spilte masse kort den dagen og ble bare bedre kjent med hverandre. Jeg tror dette blir et supert år! 

Les mer i arkivet » September 2013 » August 2013 » Juli 2013
legg meg til som venn

Her kan du skrive det du vil :-)


Kontakt


din epost adresse


Kategoriergratisdesign av Tonjemt
hits