last uik åv novembah

I morgen er det 1. desember!!! Jeg ble så glad da jeg fikk en adventskalender i posten hjemmefra. Akkurat sitter jeg inne på piano/bilijardrommet og hører på de gamle vinylplatene til vertsfar. Han brukte nemlig å være DJ da han var yngre (kuult!). Denne uka har jeg lagd flashcards til psykologien og sett på glee og trent på gymmen og spilt piano og kjøpt julegaver.

Ble skikkelig fornøyd med flashcardene altså. haha jeg syns de ble så fine.

 Her er pianorommet mitt. Hehe ja, har nesten tatt over dette rommet. Hit kan jeg komme å få fred og bare spille piano.

 

Jeg og Sasha bruker en fritime på skolen til å trene. Som dere kan se så er det null muskel her...

 

På fredag dro jeg til Sasha etter skolen. Vi lagde pizza før vi dro ned til byen sammen med familien hennes. Der var det et stort (stort til å være Thetford i alle fall) JULEMARKED - med julenisser og karuseller og masse juleting og sang. Da kunne jeg kjenne litt på julefølelsen selv om det ikke er noe snø her. Det var veldig koselig <3

 

 

I dag dro jeg til Bury St. Edmunds for å møte Cathrine igjen. Vi så Hunger Games: Catching Fire!!! Den er så bra. Jeg er så glad i hunger games. åh. Vi spiste også chips på Nando's og kjøpte julegaver. Vi hadde bare en fin nordmannstund i England. Det er alltid fint. :-)


Sjekk det høye juletreet da!! 

Har hørt på julesanger i hele dag og jeg gleder meg veldig til i morgen. Nå er jeg klar for jul!

Det ser nesten ut som sommer

Men det er skikkelig kaldt! Så det føles ikke som sommer.. Når jeg kommer hjem fra skolen setter jeg meg i stua med en gang. Der har vi tepper og en varmeovn. hehe, det er den eneste i huset. Vi ble også nettopp tom for olje, og det betyr null varme i huset. Håper oljen kommer i morgen! 


Her kan dere se pittelitt av teppegulvet. Det er ganske ekkelt hvis man søler te eller saft.. 

På onsdag var vi på et foredrag i kirka med en mann som heter Duane White. Jeg likte det skikkelig godt. Han snakket om at freedom is greater than (krokodillemunn >) offence.

 

På lørdag dro vi (hele familien) på Xplore aktivitetsdag. Det var veldig koselig og jeg hadde det gøy. Vi prøvde luftgevær og firhjuling og til slutt hadde vi et slags rebusløp. 
Kan dere se snøen? Nei. Fordi det er ikke noe snø her. Det er sol og gress???? Det er forstyrrende. 

 

På søndag dro vi på en felleslunsj med alle folkene fra kirka. Og det var så masse god mat at jeg ikke spiste mer den dagen. Var virkelig stappa. På kvelden dro vi på Firerunners igjen. Jeg syns det var helt greit forrige gang, men denne gangen likte jeg det litt bedre. Det var veldig bra musikk.


 

I dag har jeg trent på gymrommet som vi har her. Det er en av få måter å bli varm på! Jeg er fortsatt veldig fornøyd med dress coden på skolen, og skolen generelt. Kjemien har blitt litt bedre, jeg forstår hva lærerne snakker om nå. Og jeg trives veldig godt. :-)

Juleshopping

I dag dro jeg til Norwich etter kirka igjen. Jeg møtte Gisela og vi dro på juleshopping! Jeg har hatt en veldig fin dag. Gisela skal forresten bo hos oss i jula, da hennes vertsfamilie drar bort i tre dager. Jeg gleder meg sånn til jul. 


Vi satt på en kafé inni denne gigantiske bokbutikken. Det er en skikkelig fin plass.

 


Hadde det så bra sammen med Gisela, og jeg fikk kjøpt en del gaver!Men ble litt sliten.

syk lørdagDisney channel i England er helt fantastisk. Ingen av programmene er dubbet til norsk! halleluja.

 

 

Dette oppsummerer dagen min. Har drukket te og spist kjeks (dyppet i te (NAM)). Har også bestemt meg for å få julefølelse uansett hva, så vi begynte like godt i dag. 

Bonfire night

Jeg og vertssøster bakte cupcakes og så titanic i kveld (etter at jeg lagde middag for første gang. suksess). Det var veldig koselig! Vi har også fått ordnet litt julegaver, ettersom det er 10 mennesker i denne familien. I dag på skolen var det Children in Need day, så alle elevene betalte et pund (10 kr) for å få gå i normale klær, i stedet for uniform. Jeg har hørt at på noen skoler går de i pysjamas. Alle pengene går i hvert fall til Children in Need. De har også en stor tv-kampanje der blant andre One Direction framførte!!! Ellers denne uka har jeg vært på parents evening, prayer meeting og fått en ny cold. 


 

Dette er veien bak huset der jeg kan jogge. Akkurat nå er det så kaldt at jeg ikke vil jogge, men det er liksom ingen annen måte å trene på her..

 

På søndag etter kirka dro jeg, Kelly og Lauren på lunsj til en familie. En av de andre gjestene hadde tatt med seg to ekte dinosaurbein!!! haha. Det var veldig kult. 

 

Jeg leser en bok som heter Will Grayson, Will Grayson. 

 

 

På onsdag dro vi på bonfire night, with fireworks! Det var fryktelig kaldt, men det gikk greit da de tente på det store bålet. Vi spiste grillmat og så på fyrverkeri. Fyrverkeriet var skikkelig skuffende. Har ikke sett et så skuffende fyrverkeri før. Jeg forventet et stort pang, men alt som kom var en liten durt med farger. hehe. I likhet med St. Hans aften så brant de ved, trær og all slags søppel på bålet. Men grunnen til bonfire night er ikke for å feire en saint. De har bonfire night fordi det var en gang en mann som prøvde å sprenge opp parlamentet. Mannen ble stoppet og brent på bålet, og derfor har de bonfire night. 

 

Jeg er så takknemlig for at jeg får være her. Takknemlig for denne sjansen til å oppleve verden. Takknemlig for å ha kommet til en så kjærlig familie. Takknemlig for verdens beste familie hjemme i Norge, og takknemlig for gode venner som jeg ikke mister kontakten med. Livet smiler og Gud er god. Noen ganger er det trist å være så langt unna alle de jeg er glad i. Det er trist å føle savn, men en positiv ting med å være borte fra hverandre er at da krangler man ikke og blir ikke irritert på hverandre. Hehe, og det er jo fint å ikke krangle. :-)

Smil og vær glad for hver dag som går

.. så skal du se hvor mange venner du får!
Selv om du glemmer at en og en er to
så må du aldri glemme å være snill og god.

Skolen var ikke ille å komme tilbake til, selv om jeg gruet meg litt. Det var veldig fint å komme tilbake faktisk. Jeg trives veldig godt på skolen, og jeg har heldigvis blitt kjent med en del snille folk. Jeg har fortsatt litt humørsvinginger av og til. Er kjempeglad i det ene øyeblikket, og så er jeg irritert eller sur i det neste. Men selv om jeg kanskje er daglig irritert, så har jeg det over all veldig bra - jeg har det gøy på skolen, og smiler heldigvis masse. Jeg tror jeg smiler så mye fordi jeg har så mye å være glad for, så mye å være takknemlig for.

I går dro vi på en bible study. Det var bare meg og vertsmor og vertsfar, men jeg liker godt å være sammen med noen få av familien om gangen. Det er så fullt når alle er sammen samtidig.. I kirka er det kanskje sant at noen ganger fokuserer de mer på å kjenne at ånden er nær enn på hvem Jesus er. Uansett er det trygge og veldig snille voksne som jeg trives med. Selv om jeg var den yngste så var det fint å få påfyll.

 

Dress code is happening. Vi må gå i smarte klær hver dag... og æ digge det :) Jeg kan pynte meg nesten så mye jeg vil! Tror grensa er ballkjole. Og hvis jeg ikke er i pyntehumør kan jeg ta på meg bare nesten-smarte klær. Jeg spiste hermetisk tandori til lunsj en dag. haha. Det var godt da. 

 
Jeg har ingen vennebilder enda. Hehe, har visst bare bilder av mat. Vet ikke helt hva det sier..
Og forresten! I psykologi fikk alle utdelt et egg. Egget mitt har et ansikt og et navn (Linda) og er min egg-baby. Hun sover trygt i kjøleskapet for øyeblikket. Dette eksprimentet handler om attachment. Glemte og ta bilde av det, men syns altså at dette er et latterlig prosjekt :) Vi får spiselig belønning om eggbabyen fortsatt lever på mandag da. 

 

Nå skal jeg se Carrie Diaries hvis episoden har kommet ut!! Det blir en rolig helg på meg. Klem xxx

I <3 London

I alle fall å være der sammen med venner. Det skal sies at London er overfullt og stappet med mennesker.... overalt... Men jeg har hatt det supert i London!

Mandag 

Vertsfamilien min kjørte meg til Ipswich der Lisa (fra Norge) bor. Vi hadde tenkt å ta bussen til byen, men på grunn av stormen som herjet i England på mandag, så var de fleste bussene kansellert. Derfor gikk vi bare til Subway som ligger like bak huset hennes. Da vi kom hjem så vi på senkveld og New Girl. Jeg hadde det veldig koselig, og vertsfamilien til Lisa er veldig snille. 

Tirsdag

Jeg og Lisa stod opp tidlig for å dra til togstasjonen og møte de andre fra Xplore. Det tok lang tid før vi kom fram til London, men til slutt kom vi fram til et aktivitetssenter nær Portobello Road. Vi trodde først at vi skulle sove på et fint hostel, men i stedet måtte vi sove 18 jenter på samme rom. Det var ikke så ille altså, det var mest skuffende. Vi sprang gjennom Portobello Road for å se på sko, kjøpe cupcakes og spise lunsj. Deretter dro vi til Nandos. Tok heldigvis(?) lang tid, så vi rakk å bli sultne igjen. På kvelden gikk vi på en guida tur gjennom gatene i London om Jack the Ripper. Jeg hadde ikke hørt om han før, men han var i alle fall en massemorder på 1900-tallet som aldri ble tatt. Han drepte kvinnelige prostituerte, og guiden vår forklarte veldig tydelig akkurat hvordan :)) Det var veldig spennende da, og på turen gikk vi i fotsporene til Jack the Ripper. Vi avslutta dagen med Ben & Jerrys - for å gjøre kaloriinntaket komplett. 

 

 

Onsdag

Våknet til en lang og fin dag i London. Etter frokost på aktivitetssenteret (sjokoladeboller og frokostblanding hehee), tok vi tuben til Big Ben! Ble en veldig kort sightseeing, pluss mat på McDonalds, før vi tok tuben videre til Oxford street og shopping <3. Det var så sykt mange folk der. Ble nesten lei meg bare av å se inn i butikkvinduet. Jeg og Cathrine jaktet på salget, og satte oss på Starbucks da vi var ferdigshoppet. Vi trodde vi var for sent ute, så da klokka var halv fire sprang vi tilbake til møteplassen. Viste seg at vi var en time for tidlig..  Så da bar det tilbake til Starbucks, alt for slitne til mer gåing. Etter shoppinga tok vi tuben igjen, og endte opp på Pizza Express - en veldig fancy resturant. Det var godt, men jeg hadde ubevisst bestilt en pizza med sopp og muggost.. Det liker jeg jo ikke. Men vi fikk dessert så det gikk veldig fint. Da alle var gode og mette dro vi på skøyting! Det var laget en skøytebane midt i byen, og det var skikkelig gøy. Norskegjengen spilte kort da vi kom tilbake. Vi delte oss nemlig i gjenger - tyske gjenger, norsk+svensk gjeng og en dansk gjeng. Barnslig assa.

 

 

Torsdag

Avreisedag. Vi tok turen til Science Museum etter frokost. Det var så masse å se på museumet! Kunne nok ha brukt en hel dag der, men vi hadde bare et par timer på oss. Haha jeg rakk å finne ut hvordan jeg ville sett ut som en mann og at hjernen min er female. Vi gikk altså innom MEG-avdelingen. Rom-avdelingen var også veldig spennende, og til slutt brukte vi en del tid inne på gavebutikken. Det var det siste vi gjorde i London før vi tok toget tilbake til Ipswich. Jeg ble med hjem til Cathrine i stedet for å dra hjem til meg. Vi så The Rebound - den var hysterisk morsom, men tror kanskje det kan forklares med at vi var så trøtte. Cathrine har verdens mest kosete seng og jeg får alltid spise wraps når jeg er der <3 (VERDE).
 

 

Nå er jeg hjemme igjen og skolen begynner i morgen. Det var så godt å snakke norsk igjen. Da jeg dro til London tenkte jeg på Engelsk, men nå når jeg har snakket norsk i fire dager tenker jeg på norsk igjen. Det er så mye lettere å være sammen med de som skjønner hvordan jeg har det. De som er i samme situasjon. Jeg gruer meg litt til skolen, for jeg vet jeg at da må jeg være påtatt "på høgget" igjen. Det er litt slitsomt, men forhåpentligvis gjør jeg det verre i tankene enn det egentlig blir. :-) 

 

Les mer i arkivet » November 2013 » Oktober 2013 » September 2013
legg meg til som venn

Her kan du skrive det du vil :-)


Kontakt


din epost adresse


Kategoriergratisdesign av Tonjemt
hits